Ana Sayfa / Faydalı Bilgi / Kuş pislikleri ve ağaçlardan damlayan sıvılar otomobile zarar verir mi?

Kuş pislikleri ve ağaçlardan damlayan sıvılar otomobile zarar verir mi?

Kuş Pislikleri :
Sevinip te arabanıza talih kuşu kondu zannetmeyin, isterseniz hemen koşup bir milli piyango bileti alabilirsiniz. Ancak ilk önce kuş pisliklerini temizlemenizi tavsiye ederiz.

Milyarlarca lira verip aldığınız aracınızın boyasında kısa sürede bozulmalar olmasını istemiyorsanız kuş pisliklerinden uzak tutmalısınız. Maalesef, kuşlar ne kadar sevimli yaratıklarsa pislikleri de o kadar tahrip edicidir. Bazı kuşların pislikleri alkali iken diğerlerininki asitlidir. Her iki durumda da kuş pisliği, özellikle kızgın güneş altında, çok hızlı bir reaksiyon yaratarak önce boyanın en üst tabakası olan vernik tabakasını tahrip eder, daha sonra da renkli tabakayı parçalar. Bu durum yaz aylarında bir gün gibi kısa bir süre içinde dahi oluşabilir. Hele, siz tatil veya başka nedenlerle evden uzak iseniz ve arabanızı da kuş pisliklerine maruz kalan bir yere bıraktıysanız, tatil dönüşü hiç de hoş olmayan sürprizlerle karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır.

Kuş pislikleri uzun süre aracınızda kalırsa; Otomobilinizi ilk yıkamaya götürdüğünüzde kuş pislikleri temizlendiğinde, altlarındaki boyanın eriyip çatladığını ve düzelmeyecek şekilde tahrip olduğunu göreceksiniz. Aracınızı kuş pisliği tehlikesi olmayan yerlere park etmeli ve gördüğünüz anda ihmal etmeden hemen temizlemelisiniz.

Ağaçlardan damlayan sıvılar :
Ağaçlardan damlayan özsu ve reçine de aracınıza zarar verir. Bu maddeler araçların boyasının üzerine yapışır, güneşli havalarda da ısı ile daha da aktif duruma girerek boyanın yüzeyinde küçük delikler açar. Normal yıkama ile çıkmayan bu atıklar genelde alkol (kolonya, tuvalet ispirtosu vs.) ile temizlenebilir.

Böyle bir durumla karşılaşmamak için ilk önlem, aracınızı ağaç altına park etmemektir. Ağaç altına mecburen park edildiğinde bu sorunla karşılaşılırsa bu reçine ve özsuları derhal temizlenmelidir.

Her iki durumda da, Uzun süreli park etmeniz gerektiğinde, aracınızı bir kılıfla korumalısınız.