Ana Sayfa / Faydalı Bilgi / Pas nerelerde oluşur? Nelere dikkat edilmelidir…

Pas nerelerde oluşur? Nelere dikkat edilmelidir…

Pas nerelerde oluşur? Nelere dikkat edilmelidir.

Pas genellikle kapı içleri, marşpiyel profillerinin ve taşıyıcı profillerin içi, kaput ve bagaj kapağı kenarları gibi bölgelerde oluşur. İki metalin birleştiği yerler, toz, toprak ve rutubet gibi aşındırıcı maddelerin birikmesine ve pasın başlamasına neden olur. Kolaylıkla görülemeyen bu yerlerin korumasının yapılması gerekir.

Kapı içleri, marşpiyel ve taşıyıcı profillerinin içi, kaput ve bagaj kapağı kenarları gibi kritik yerlere uzun ömürlü, özel formüllü pas önleyiciler uygulanmalı

Kapı altlarındaki ve maşpiyellerdeki su tahliye deliklerinin açık olmasına dikkat edilmeli

Aracın gövde altı, otomobilin kullanma kılavuzunda tavsiye edilen şekilde, belirli aralıklarla yıkatılmalı

Oto yıkamacılarda yıkanan araçların genellikle kapı direkleri ve bagaj kapağı olukları gibi bölgeleri temizlenmez. Bu bölgeler paslanmanın görülebileceği kritik bölgeler arasında olduğu için, temizlenmesine özellikle dikkat edilmeli

Oto şampuanı ve sünger ile temizlenen bu bölgeler, daha sonra yumuşak bir bezle silinerek kurulanmalıdır. Ayrıca oto yıkama esnasında kapı altlarındaki su boşaltma delikleri temizlenmeli, tıkalı olanlar açılmalıdır.

Dış boyadaki küçük vuruk ve çizikler rötuşla giderilmeli. Aksi takdirde paslanma görülebilir

Araç üzerindeki vuruk ve çiziklerden kurtulmak için pasta cila yaptırmaktan kaçınmalısınız. Bu yöntem, birkaç kere tekrarlandığında araç sacı asit yağmuru, reçine, kuş pisliği ve tuza karşı korumasız kalarak, paslanma ihtimalini artırır. Bu nedenle dış boyadaki küçük vuruk ve çizikler pasta cila ile değil, rötuşla giderilmeli.

Ayrıca otomobili fırçayla yıkamanın da araç üzerinde ince çiziklere yol açtığını hatırlatmakta fayda var. Çizikler aracın parlaklığını kaybetmesine neden olduğu için aracınızı süngerle yıkatmanız gerekir. Fırça ile yıkanma nedeniyle araç üzerinde oluşan ince çiziklerin giderilerek, üzerine boya koruyucu madde uygulanması, bu sorunla baş etmekte en etkili yöntemdir.